T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Tıp Fakültesi

Misyon Ve Vizyon

03/08/2023 11:51:50 - 03/08/2023 11:51:50 - 377 Okunma

A. Tıp Fakültemizin Misyonu

Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesinin misyonu, güncel bilgi ve becerilerle donatılmış, alanında yetkin, toplumun sağlık gereksinimlerini dikkate alan, yenilikçi, kanıta dayalı yaklaşımlarla hasta bakımını ön planda tutan ve etik ilkelere duyarlı hekimler yetiştirmektir.  Eğitimciler, araştırmacılar ve klinisyenlerden oluşan bir topluluk olarak bilimsel araştırma faaliyetleriyle tıbbi bilginin sınırlarını ilerletmeyi, yeni tedaviler geliştirmeyi ve hastalar için iyileştirilmiş sağlık hizmetleri sunmayı hedefliyoruz.

B. Tıp Fakültemizin Vizyonu

Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesinin vizyonu, en son teknolojileri ve bilimsel gelişmeleri takip ederek geleceğin sağlık profesyonellerini yetiştirmek ve insan sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunmaktır. Aynı zamanda sağlık hizmetleri ve araştırmaları konusunda öncü, dünya çapında tanınan ve tercih edilen bir tıp fakültesi haline gelmektir. Ayrıca, insan hakları, etik ve toplumsal sorumluluk gibi konularda da bilinçli hekimler yetiştiren bir eğitim ortamı oluşturmaktır.

C. Temel Değerler

Bilimsellik: Eğitim-Öğretim faaliyetlerini ve sağlık hizmetlerini bilimsel kıstasları ön planda tutarak gerçekleştirir.

Evrensellik: Geleceğin şekillendirilmesi ve bilim dünyasına katkıda bulunmak için evrensel düzeyde bilgi üretimini teşvik eder ve fakülte hizmetlerinin sunumunda evrensel normlara uygun hareket eder.

Güvenirlilik: Kurumsal yapısı ve alanında yetkin öğretim elemanı kadrosu sayesinde eğitim, araştırma ve benzeri hizmetlerde güven verir.

Katılımcılık: Paydaşların fakültenin idari ve akademik yönetim süreçlerine katılmalarını dikkate alır.

Toplumsal Sorumluluk: Tüm faaliyet ve hizmetlerde toplumsal sorumluluğun bilincine önem verir.

Bilimsel Etik ve Liyakat: Tüm bilimsel faaliyet ve hizmetlerinde etik ilkelere uyar. Akademik ve idari personellerin atanması, yükseltilmesi ve görev değişikliklerinde şeffaf ve liyakate uygun hareket eder.

Yenilikçilik: Tıp fakültesinin öğrencilerine, öğretim üyelerine ve araştırmacılarına yenilikçi ve yaratıcı bir ortam sunarak fakültenin kendisini sürekli olarak geliştirmesini sağlar.

 

misyon vizyon

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.