T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Tıp Fakültesi

Fakültemizde 14 Mart Tip Bayrami Kutlandi

18/03/2024 14:24:50 - 18/03/2024 14:28:40 - 188 Okunma

Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen ilk etkinlik saat 12.00’da Özgürlük ve Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk Sunulması ile başladı. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR ve Öğretim Üyelerimizin katılımı ile çelenk sunumunda bulunuldu. Ardından konuşmasında 197 yıldır kutlanan Tıp Bayramının bu sene Tıp Fakültesi Binasının açılmasıyla ayrı bir anlam kazandığını dile getiren Dekanımız Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, Üniversitemiz Tıp Fakültesinin 46 öğretim elemanı ile şehrimize hizmet verdiğini vurguladı.

Dekanımızın konuşmasından sonra İl Sağlık Müdürü V. Uzm. Dr. Nilgün Sema ÇOMAKLI’da bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında gelişmişliğin en büyük göstergelerinden birinin sağlık olduğunu vurguladı.

Çelenk sunma töreninin ardından saat 14.00’da Fakültemiz binasında 14 Mart Tıp Bayramı Töreni gerçekleştirildi.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, İl Sağlık Müdürü V. Uzm. Dr. Nilgün Sema ÇOMAKLI, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin AKA, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil AKÖZACAN PEHLİVANOĞLU, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Betül ÇİFTÇİ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yrd. Dr.Öğr. Üyesi Demet TOPAL KOÇ, Fakülte Sekreterimiz Meliha YAVUZ TAŞCI, Fakültemiz Akademik ve İdari Personel ile öğrencilerimizin katılımlarıyla başlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Dekanımız Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR ve Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Dekanımız Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR ise 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihçesini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR konuşmasında; Tıp alanında çalışanların özverili çabalarını ve topluma verdikleri değeri vurgulayarak, sağlık çalışanlarının önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından Temel Tıp Bilimleri Bölümünü Başkanı Prof. Dr. Sema TULAY KÖZ, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü adına Prof. Dr. Muzaffer Savaş TEPE ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü adına Prof. Dr. Enis ÖZKAYA konuşmalarını gerçekleştirdi.

Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin akabinde tören sona erdi.

Tıp Bayramı 2024

Facebook Twitter Google Plus
14 MART TIP BAYRAMI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.